Bijdrage van Grolloo flute sessions

GROLLOO FLUTE SESSIONS STEUNT KERK EN DORPSHUIS

De Grolloo Flute Sessions, eind augustus 2022, waar jonge talentvolle fluitisten vanuit de hele wereld hun vaardigheden op de dwarsfluit niet alleen verbeteren, maar ook tonen, waren zeer succesvol.
Met velen is Eva Kingma trots op dit feit, maar ook omdat aangetoond wordt wat de kracht van een kleine gemeenschap is. “Het is heel mooi dat lokale commerciële bedrijven kunnen profiteren, maar de bevolking biedt oefenruimte en gratis overnachtingen voor de minder draagkrachtige deelnemers en dat is toch fantastisch.”
Gasten, maar ook de deelnemers hebben genoten van twee concerten in de onlangs voor dit gebruik enigszins aangepaste kerk. Eva vervolgt: “We hadden twee keer een nagenoeg volle kerk en de bezoekers waren heel enthousiast over de concerten. Het leverde meer op dan verwacht en omdat ik voorzieningen in een dorp heel erg belangrijk vind, gaat de opbrengst geheel naar de twee instanties waar we normaal gesproken gebruik van maken. Dit steuntje in de rug is ze van harte gegund.”
Met dat laatste doelt Eva op de twee geldbedragen die de organisatie beschikbaar stelt. De kerk mag een bedrag van € 1000 in ontvangst nemen en dorpshuis Het Markehuis – waar dit jaar als uitzondering geen gebruik van is gemaakt – krijgt een bedrag van € 500.

Op de foto v.l.n.r. een blij verraste voorzitter Jan Reinders van Het Markehuis, een trotse Eva Kingma en namens de kerkenraad Roely Sijbring en Margriet Dilling, zichtbaar blij met deze fantastische bijdrage.

(foto: Bertus Reinders)