MARKEHUIS IN FINALE DORPSHUIZENVERKIEZING!!

Op 10 mei jl. heeft u de leuke uitzending van het RTV Drenthe-programma Strunen kunnen zien. Een mooie dwarsdoorsnede van vele activiteiten in Het Markehuis passeerde de revue. Het was goed zichtbaar dat jong en oud zich thuisvoelen in ons dorpshuis. Harm Dijkstra vermaakte zich prima met de aanwezig kaarters, gymnasten, biljarters, koersballers, kaboutervoetballertjes en jeu de boulers. We hebben Grolloo goed op de kaart gezet, zoals dat zo mooi heet!

Aangekondigd werd vervolgens dat de driekoppige jury op 27 mei een bezoek aan Het Markehuis zou brengen. Dit ging er vooral om om te bekijken waar we zoal mee bezig zijn, hoe we er voor staan en – het allerbelangrijkst – hoe we naar de toekomst kijken. De jury, bestaande uit Gerard Rijker (Dorpshuizen Drenthe), Herma Stroetinga (RTV Drenthe) en Hans van der Werff (Rabobank), stelde tal van belangstellende maar ook kritische vragen. Nadat we ze hadden rondgeleid in het dorpshuis, gingen ze in conclaaf om het eindoordeel te vellen; daarna namen ze afscheid. De uitslag zouden we vóór 5 juni horen…

Vandaag kwam het verlossende woord per mail: we zijn een van de vijf finalisten!!! Dat betekent dat we sowieso een prijs van € 1.000 in de wacht slepen. Maar ook dat we kans maken op de hoofdprijs van nog eens € 1.500 erbij!!

De finale is op dinsdag 30 juni a.s. Wordt vervolgd dus!!