DORPSHUIS VAN HET JAAR 2015!!!

In het atrium van het RTV Drenthe gebouw in Assen is ons dorpshuis verkozen tot dorpshuis van het jaar 2015!

In een volle zaalIMG_3956 moesten de vijf finalisten hun presentatie geven waarom juist zij uitverkoren zouden moeten worden; de zogenaamde pitch. Het Markehuis was als vierde aan de beurt. Bestuursvoorzitter Jan Reinders en secretaris Ina Reinders gaven op (zoals de jury naderhand aangaf) ludieke wijze aan wat ons dorpshuis zo uniek maakt. Met een fotopresentatie op de achtergrond deden ze het verhaal over het wel en wee van Het Markehuis.

Toen alle finalisten geweest waren, moesten de stemmen van de aanwezige dorpshuisvertegenwoordigers worden geteld door de jury. Ondertussen zong Harm Dijkstra een lied over zijn bezoeken met Strunen; erg humoristisch en herkenbaar! Nadat de jury het oordeel had geveld, werden alle finalisten naar voren geroepen en kregen de dorpshuizen eerst de cheque van € 1.000. En toen kwam het moment van de waarheid: wie zou winnen?? Het juryrapport werd voorgelezen en het werd steeds duidelijker dat met het omschreven dorpshuis Het Markehuis bedoeld werd!!

We zijn heel erg blij met cheque van € 1.500 die we er nog eens bij hebben gekregen! In totaal hebben we dus € 2.500 te pakken! Dat zal besteed worden aan het fitnessplan waar we mee bezig gaan.

IMG_3960Na alle felicitaties in ontvangst te hebben genomen, waaronder een prachtig boeket van de gemeente Aa & Hunze uit handen van onze wethouder Heijerman, keerden we terug naar Grolloo. Nog even nagepraat en een borrel gedronken bij café Hofsteenge. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde missie! Het geld gaat goed besteed worden. Wij willen iedereen die op wat voor wijze dan ook heeft bijgedragen aan het succes van ons dorpshuis heel hartelijk bedanken!

Het seizoen zit er bijna op en de zomersluiting komt eraan. We wensen iedereen een fijne zomer toe en graag tot ziens in ons mooie dorpshuis!

Bestuur en beheer Markehuis Grolloo

Bekendmaking winnaar op RTV Drenthe