18 juni Wereldvrouwenkoor Bianca C. voor Alpe d’HuZes in Markehuis

Bianca C. brengt o.a. Misa Criolla naar Assen en Grolloo
Zondag 18 juni aanstaande treedt vanaf 11.00 uur in Het Markehuis in Grolloo het wereldvrouwenkoor Bianca C. uit Utrecht op. Zaterdag 17 juni aanstaande treden zij vanaf 20.00 uur op in zaal De Schalm bij Podium Zuidhaege, aan de Zuidhaege 2 in Assen.
Het uit Utrecht afkomstige koor, bestaande uit dertien vrouwen en versterkt door vijf mannelijke gastzangers zingt Latijns-Amerikaanse volksmuziek. Naast de Misa Criolla van de Argentijn Ariel Ramirez ook de swingende Psalmo 150 uit Ramirez ‘ Misa por la Paz y la Justicia en een voorprogramma van prachtige Argentijnse en Chileense liederen over de Liefde, het Lijden en het Leven. Dit alles onder begeleiding van drie topmusici uit Chili en Argentinië, van wie er twee ook de tenorsolo’s zingen bij de Misa Criolla: Alvaro Pinto Lyon: tenor, gitaar en quena, Orlando Miño: tenor en charango en Macarena Pizarro: bombo en andere percussie. De in Assen geboren en getogen dirigent Fred Abbingh leidt als vanouds vanachter de piano het geheel in goede banen.

Jeannette Kuipers-Abbingh: “Met de opbrengst van de concerten wordt geld ingezameld voor nader onderzoek naar het vergroten van overlevingskansen bij kanker.
Ik maak deel uit van één van de drie teams – in totaal 26 personen – die vanuit het Centrum Leven Met Kanker (nazorgorganisatie voor (ex-)kankerpatiënten en hun naasten) op 1 juni aanstaande deelnemen aan de Alpe d’HuZes (Ad6). Tijdens dit evenement wordt maximaal zes keer wandelend, hardlopend of fietsend de Franse berg bedwongen. Mijn persoonlijke drijfveer om die dag maximaal drie keer de Alpe d’Huez te beklimmen op mijn racefiets zijn de dierbare herinneringen aan hen die de strijd tegen kanker hebben verloren. Zoals vele anderen hebben ook wij de eindeloze machteloosheid leren kennen na het stellen van de diagnose kanker binnen onze familie. Zo is mijn dierbare “opa Grolloo” in 1975 overleden aan de gevolgen van longkanker, terwijl hij zelf niet eens rookte. Op 3 januari jl. was het twintig jaar geleden dat mijn vader zijn oneerlijke strijd tegen prostaatkanker verloor, terwijl mijn broer momenteel succesvol een nieuwe behandelmethode ondergaat. Het wereldvrouwenkoor Bianca C. uit Utrecht – waarvan mijn broer Fred dirigent is – heeft zowel tijdens de uitvaart van mijn vader (1997) als van mijn moeder (2014) prachtige liederen gezongen, waardoor dit koor een speciaal plekje in mijn hart heeft gekregen. Om sponsors voor deelname aan de Ad6 te vinden bedacht ik me hoe fantastisch het zou zijn indien het koor een benefietconcert in Assen zou verzorgen. Daar hoefden de vrouwen gelukkig niet lang over na te denken: uiteraard waren ze hiertoe bereid! Mijn opa Jans Abbingh was in Grolloo werkzaam als botermaker op de voormalige melkfabriek en daarnaast zeer actief in het plaatselijk dorpsgebeuren o.a. vanuit dorpshuis Het Markehuis (waar onder toneel, zang en de sportvereniging SGO), terwijl mijn vader Hennie in dit prachtige dorp is opgegroeid samen met zijn (inmiddels eveneens overleden) broer Jan en zus Tinie. Uit eerbetoon aan hen is daarom het idee ontstaan om in het nu nog steeds bruisende dorpshuis Het Markehuis een tweede benefietconcert te verzorgen op zondagmorgen 18 juni aanstaande. Laat het dan toevallig net die dag vaderdag zijn …..”

Wilt u het concert bijwonen, dan graag even reserveren, want vol = vol!

  • Voor concert Grolloo reserveren via info@biancac.nl (€ 7,50 entree p.p.)
  • Voor concert Assen reserveren via www.podiumzuidhaege.nl (€ 10 entree p.p.)